Koningsdag 2023

  • Door Arno
  • april 22, 2023
  • Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag 2023

Donderdag 27 april Koningsdag

Optreden van DC Dance Party podium bij de Dorpskerk, 9.00 uur

Voorafgaand aan de aubade kan iedereen genieten van een optreden van DC Dance Party. Na de aubade zullen ook andere dansclubs hun talenten laten zien.

Tamarco optreden, 9.15 uur Hoofdstraat

Om 9.15 uur loopt Tamarco de Hoofdstraat binnen waarna de band de aubade begeleidt.

Aubade, 9.30 uur bij de Dorpskerk, Hoofdstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders en gedecoreerden nemen de aubade af namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Jong en oud wordt uitgenodigd mee te zingen onder begeleiding van Tamarco. De tekst van de liedjes wordt op het plein uitgedeeld.

Feest in het Oude Dorp vanaf 10.00 uur
Vrienden van het Oude Dorp organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud in het Oude Dorp. Het parcours van de vrijmarkt ligt tussen Hoofdstraat, Kastanjelaan, Lindelaan en Hoogmadeseweg. Hier zal het weer volstaan met allerlei speelgoed, kleding, boeken en andere dingen voor de liefhebber, die een nieuwe eigenaar zoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de welbekende spelletjes en springkussens. De toegang voor de vrijmarkt is gratis, reserveren van een plekje is helaas niet mogelijk. De attracties zijn te bezoeken met een strippenkaart (kosten: een paar euro). De vrijmarkt begint om 10.00 uur en stopt om 16.00 uur. De kindervrijmarkt is nadrukkelijk niet bedoeld voor handelaren.

Culturele manifestatie: optreden leerlingen MOL, 12.30 -13.15 uur, Dorpskerk

Jonge leerlingen en ensembles van muziekvereniging Stichting MOL bieden een feestelijk muziekoptreden aan in de Dorpskerk, de toegang is gratis.

Jeu de boules Oranjetoernooi,  13.30 -17.00 uur, Van der Marckstraat

Club de Pétanque ‘De Boulende Stier’ houdt om 13.30 uur het ‘Oranje-toernooi’ (in 3 rondes), met het spelsysteem mixed-melee, spelers worden door loting aan elkaar gekoppeld. Rond 17.00 uur ontvangt de winnaar de Oranjebeker. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Categorieën: Programma

Reacties zijn afgesloten.