Bevrijdingsfeest

Bevrijdingsdag 5 mei  13.00 – 17.00 uur  Park De Houtkamp     

12.00 – 13.00 uur      Fietsen versieren

12.00 uur Vertrek lopers met het vredesvuur

De FreedomRunners lopen rond 12.00 uur vanaf het gemeentehuis naar de Houtkamp. Het laatste traject vergezelt een veteraan en een jeep van de Able Compagnie hen, een onderdeel van Keep them Rolling. Zij arriveren met het vredesvuur dat zij uit Wageningen ophaalden om 12.30 uur in de Houtkamp. Daar volgt een korte ceremonie waarbij het vredesvuur wordt ontstoken en het Wilhelmus gezongen, onder begeleiding van Tamarco.

13.00 – 13.15 uur      Versierde kinderfietsenparade

Kinderen van 4 t/m 8 jaar kunnen deelnemen aan de versierde kinderfietsenparade. Wie zijn of haar fiets het mooist of meest origineel versiert, wint een leuke prijs. Vanaf 12.00 uur kunnen de kinderen hun fiets gratis en onder begeleiding versieren bij Brasserie Park die deze activiteit mede mogelijk maakt.

Vanaf Brasserie Park fietsen we, met muziek van Tamarco, naar het feestterrein in het park waar de prijsuitreiking om 13:15 zal plaats vinden.

Van 13.00 tot 17.00 uur zullen kinderen van allerlei attracties gaan genieten; van versierde fietsenparade en treintje tot scoutingactiviteiten en broekhangen: alles is er weer!

Scouting Van der Does-Liethorpgroep organiseert diverse activiteiten, waaronder een tokkelbaan. Op het veld is een terras, drankjes en hapjes zijn er te koop bij de mobiele bar van Brasserie Park, bij de ijscoman en de suikerspinkar.

Verder zijn bekende elementen aanwezig zoals het stoomtreintje, de springkussens, de lange stormbaan, het broekhangen, het schaakspel, het doelpuntenspel en pony rijden.

Wegens succes de vorige jaren wordt het ‘smoothy fietsen’ herhaald, waarbij je je eigen smoothy bij elkaar fietst en mengt.

En ook is de bungyfun er weer, dat is bungyjumpen op een trampoline (minimum leeftijd 5 jaar). Nieuw dit jaar is eendjes vissen.

De Able Compagnie zal een kampement opzetten.

Dansers van De Rode Sneakers en ID Dance Factory zullen optredens verzorgen. Na optredens is er ruimte voor de kleinsten om op het podium mee te dansen.

De Oranjevereniging stond erbij stil of feesten wel gepast was terwijl Oekraïne in oorlog is. Besloten is, en daarbij sluit zij aan bij wat het Comité 4 en 5 mei vindt, om juist in deze tijd te laten zien dat vrede in ons land ook niet vanzelfsprekend is geweest en dat we vrede moeten koesteren. Wél zal daarbij in de speech en bij het aansteken van het vredesvuur worden stil gestaan. Ook is doneren mogelijk en kan voor een euro bij de DJ een verzoeknummer worden aangevraagd. Alle giften gaan naar giro 555.

16.30 uur Prijsuitreiking voor Broekhangen voor categorieën tot 10 jaar; 10 tot 14 jaar; 15 jaar en ouder. (gesponsord door Sample Casual Stores)

Categorieën: Programma

Reacties zijn afgesloten.