Bevrijdingsfeest

Vrijdag 5 mei

13.00 – 17.00 uur  Park De Houtkamp

13.30 uur Versierde kinderfietsenparade

Kinderen van 4 t/m 8 jaar kunnen deelnemen aan de versierde kinderfietsenparade. Wie zijn of haar fiets het mooist of meest origineel versiert, wint een leuke prijs. Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen hun fiets gratis versieren bij Brasserie Park die deze activiteit mede mogelijk maakt.

Vanaf Brasserie Park fietsen we naar het feestterrein in het park waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

12.30 – 13.30 uur      Fietsen versieren

13.30 – 13.45 uur      Versierde kinderfietsenparade

13.45 uur  Aankomst van de lopers met het vredesvuur en het ontsteken van de bevrijdingsvlam op het veld

Kinderen kunnen genieten van allerlei activiteiten, zoals het stoomtreintje, springkussens, de lange stormbaan, de kop van Jut, een opblaasbaar dartspel, broekhangen, een groot schaakspel en ponyrijden. Nieuwe attracties zijn de bungyfun, dat is bungyjumpen op een trampoline (minimum leeftijd 5 jaar) en ‘smoothy fietsen’ waarbij je je eigen smoothy bij elkaar fietst en mengt.

Het smoothy fietsen en een springkussen worden door de Rabobank gesponsord.

Sample Casual Stores sponsort het broekhangen. De hoofdprijs valt in de categorie van 15 jaar en ouder: een spijkerbroek ter waarde van 100 euro.

 

Brasserie  Park stelt een prijs ter beschikking voor een winnaar van de kop van Jut (verloting onder degenen die de bel halen  tussen 15.00 en 16.00 uur).

Scouting Van der Does-Liethorpgroep  organiseert diverse activiteiten zoals de tokkelbaan en een klimwerk van touwen en netten onder de brug, ook bakken zij pannenkoeken.

Sociaal Cultureel Werk biedt ondersteuning bij het springkussen, organiseert sportieve demonstraties en biedt een workshop T-shirts beschilderen aan, dit laatste in samenwerking met  Stichting inclusie en discriminatie bestrijding.

Bloebent, de partyband van Tamarco zorgt op deze feestelijke dag voor de vrolijke noot. Ook zullen zij een optreden verzorgen op het podium.

Broodjes en Snackcounter Santhorst organiseert en sponsort een frikandelleneetwedstrijd. Wie eet in een bepaalde tijd, bijv. een minuut, de meest frikandellen? De tijden worden op het veld omgeroepen, opgave bij de tent van de Oranjevereniging.

Dansgroep De Rode Sneakersz onder leiding van Kirsten Remmers zal in de middag een workshop en een optreden verzorgen. De kleinsten worden uitgenodigd om mee te dansen. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur wordt een korte show gegeven.

Gedurende de middag biedt de Oranjevereniging rondleidingen door de Heemtuin aan, deze worden verzorgd door de Stichting Kunst in de Heemtuin. Aanmelding tot uiterlijk 10 minuten voor aanvang bij de tent van de Oranjevereniging. Tijdens de rondleiding wordt een voorproefje gegeven van de tentoonstelling Heemtuin Verbeeld met het thema Chaos in Orde.

16.30 uur Prijsuitreiking voor

Broekhangen   (gesponsord door Sample Casual Stores) Voor categorieën tot 10 jaar, 10 tot 14 jaar; 15 jaar en ouder.

Frikandelleneetwedstrijd (gesponsord door Broodjes en Snackcounter Santhorst) Voor categorieën 6 tot 12 jaar; 13 tot 16 jaar.

Kop van Jut (gesponsord door Brasserie Park)

Categorieën: Programma

Reacties zijn afgesloten.