TV-uitzending op Koningsdag

Van 9.00 tot 15.00 uur is op Unity.NU een speciale Koningsdaguitzending te zien. Dit is een coproductie van de Oranjevereniging en Unity.NU.

De uitzending is grotendeels live en bevat ook registratie van items die van te voren zijn opgenomen Daarbij benadrukken wij dat iedereen die in de live uitzending meedoet vooraf op corona is getest. Tijdens de uitzending wordt doorgeschakeld naar de registratie van het bezoek van de Koninklijke familie in Eindhoven, zodat iedere Leiderdorper thuis coronaproof kan meegenieten van activiteiten die normaal gesproken in het dorp plaatsvinden. Denk daarbij aan de toespraak van onze burgemeester en aan de aubade. Daartoe nemen een aantal scholen voor ons een lied op. En aan de muziek van leerlingen van muziekschool MOL, aan hoe scholen met het materiaal van de Vrijheidsbox aan de slag zijn gegaan en aan foto’s en filmpjes van de Prestatieloop.

Dat is ook het moment waarop we bekend maken wie van de Prestatieloopdeelnemers in de prijzen valt. Ook willen we aandacht besteden aan de gedecoreerden van dit jaar, laten we beelden zien van de versierde straten in Leiderdorp en kunnen we genieten van filmpjes van De Rode Sneakerz en ID Dance Factory.

Bijzondere aandacht op deze Koningsdag is er voor onze oudste leden, wie het langst lid is van onze Oranjevereniging bezoeken we en verrassen we met iets lekkers bij de koffie. Ook daarvan hopen we verslag te doen op TV.

Om 14.00 uur start een muzikale bingo, de Zingo, waarvoor leuke prijzen door sponsoren en de Oranjevereniging ter beschikking zijn gesteld. Meedoen is eenvoudig, stuur een mailtje voor kaarten naar koningsdag@unity.nu.

Even voor de uitzending volgt een korte uitleg hoe de Zingo wordt gespeeld.

In de avond vervolgt Unity.NU de Koningsdaguitzending met een pubquiz die in samenwerking met de Vrienden van het Oude Dorp tot stand komt. De presentatie hiervan is in handen van Jan Suijkerbuijk en de quizblokken worden afgewisseld met optredens van o.a. René Le Blanc, Rutger van Barneveld, Marlene, Rick Melissen en Ray Benjamin.

Koningsdag is op TV te volgen via kanaal 40 (Ziggo) en 1412 (KPN, Tele2, XS4ALL); online via www.unity.nu.

Categorieën: Mededelingen

Reacties zijn afgesloten.