Thuis 4 mei herdenken

  • Door Arno
  • april 29, 2020
  • Reacties uitgeschakeld voor Thuis 4 mei herdenken

De 4 mei-herdenking zoals deze traditioneel in Leiderdorp plaatsvindt met een herdenkingsbijeenkomst, stille tocht en met elkaar bloemen neerleggen op de begraafplaats, kan vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan.

Er is een andere vorm gekozen die alle Leiderdorpers vanuit huis kunnen meebeleven. Unity.nu zal van 19.00 tot 21.00 uur op kanaal 40 een uitzending verzorgen in het kader van de dodenherdenking.

Thuis kunt u daar vanaf 19.45 uur de toespraak van de burgemeester, de kranslegging door de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging en de 2 minuten stilte bijwonen. Een ieder wordt van harte uitgenodigd om op deze manier als Leiderdorper bij 4 mei stil te staan.

Vlag half stok vanaf zonsopgang

Het vlagprotocol is op 4 mei ook anders dan andere jaren. Minister-president Rutte heeft, met instemming van de ministerraad, een vlaginstructie vastgesteld voor maandag 4 mei 2020. De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog vindt dan 75 jaar na 1945 plaats. In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang), hangt de Nederlandse vlag dit jaar op 4 mei eenmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok.

Categorie├źn: Mededelingen

Reacties zijn afgesloten.